Direct naar inhoud

Onze benadering van Diversiteit & Inclusie

Diversiteit, gelijkheid en inclusie vormen de kern van onze cultuur en de manier waarop we ons bedrijf runnen. We streven ernaar een werkelijk divers, eerlijk en inclusief bedrijf te zijn, met het juiste talent om de best mogelijke resultaten voor onze cliënten te behalen en om een afspiegeling te zijn van de samenleving die we dienen. We streven naar diversiteit in alle aspecten van ons bedrijf en willen van de Cardano Group een geweldige werkplek maken waar ieder van ons kan floreren, kan bijdragen aan ons succes en waar we allemaal het gevoel hebben erbij te horen.De sterke visie en waarden van ons bedrijf leiden ertoe dat we betrokken zijn bij verschillende initiatieven en verbeteren het debat over activiteiten die we ondernemen rondom diversiteit en inclusie.

Impactbeleggen kan gendergelijkheid wereldwijd versnellen

De financiële markten hebben met impactbeleggen de mogelijkheid bij uitstek in handen om gendergelijkheid wereldwijd te bevorderen. Het vergroten van financiële inclusie voor vrouwen is hiervoor een doeltreffende strategie. Toch gebeurt dit slechts mondjesmaat. Institutionele beleggers kunnen voor een hoognodige impuls zorgen.

Diverse vormen blokken op elkaar balancerend

Podcast: Diversiteit, Zo doen twee succesvolle businessleaders het

Het belang van diversiteit neemt snel toe, in de maatschappij en daarmee ook in bedrijven en organisaties. Als mensen zichzelf kunnen zijn, halen ze het beste uit zichzelf én uit de organisatie. De succesvolle managers Sarah McPhee en David Blackburn vertellen hoe ze diversiteit voor elkaar krijgen en zo prestaties verbeteren.

Diversiteit op de werkplek: “De juiste keuze.”

Bij Cardano, zijn diversiteit en inclusie belangrijke ondernemingswaarden. Het principe hebben wij zowel in woorden als in daden hoog in het vaandel staan. Dawn Thirley, Cardano’s Groep HR Director, vertelt je waarom.

noortje web

Loopbaanontwikkeling: “Het is leuk om na te denken over wat mensen drijft”

Cardano geeft medewerkers volop gelegenheid om zelf te ontdekken hoe ze zich willen ontwikkelen. Niet via een vooraf uitgestippeld carrièrepad, maar op een manier die het beste past bij mensen en de werkzaamheden. Noortje de Beijer geeft als Head of Client Servicing & Advice leiding aan het clientteam. Sinds januari 2022 geeft ze ook leiding aan Sales & Marketing en is ze directielid van Cardano. Ze vertelt over haar bijzondere loopbaan en hoe ze haar teams aanstuurt en begeleidt.

verschillende kleuren stiften

Woorden omzetten in daden: Diversiteit en inclusie in de praktijk bij Cardano

Een recent beleidsdocument ‘Diversiteit op de werkplek: De juiste keuze.’ van Cardano stelt dat diversiteit, gelijkheid en inclusie de kern vormen van onze cultuur en de manier waarop we ons bedrijf runnen. Maar wat betekent dat in de praktijk, welke doelstellingen hebben we onszelf gesteld en welke maatregelen nemen we om de doelstellingen te realiseren?

Kameleon op tak

Het Diversity Project ondersteunt onze inclusieve cultuur

De Cardano Group sloot zich in 2020 aan bij het Diversity Project. Het Diversity Project is een organisatie-overschrijdend initiatief dat pleit voor een meer inclusieve cultuur binnen de sector van beleggen en sparen. De CEO van de Cardano Group, Mickey de Lathauwer, vertegenwoordigt Cardano in de adviesraad van het project.

groep personen in vorm van vrouwlijk symbool

Het verbeteren de genderbalans binnen Cardano op alle niveaus

Het Gender Inclusion Network (GIN) werd in 2018 opgericht in Londen, met als doel Cardano UK te helpen het genderevenwicht te verbeteren. Het GIN is onlangs uitgebreid binnen de Cardano Group met vertegenwoordigers in de stuurgroep van alle Cardano-kantoren. Het doel blijft hetzelfde voor de hele groep: ervoor zorgen dat we op alle niveaus een meer genderevenwichtig personeelsbestand aantrekken, behouden en ontwikkelen.

 • Student

  #10000BlackInterns Programme wordt in 2022 voortgezet

  Cardano nam in 2020 voor het eerst deel aan het #10000BlackInterns Programme in het Verenigd Koningkrijk en we zijn blij om onze samenwerking met het programma in de zomer van 2021 voort te zetten. Het #10000BlackInterns-initiatief brengt toonaangevende spelers uit de investment management sector samen om de aanhoudende ondervertegenwoordiging van zwart talent in de sector aan te pakken.

 • sportende vroouwen die high five geven

  Een gezonde geest in een gezond lichaam

  De nieuwe Health & Wellbeing Group creëert bewustwording en traint werknemers in een verscheidenheid aan onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn door middel van lunchgesprekken, op maat gemaakte trainingen en aanvullende bronnen. Met dit initiatief richten we ons op het bevorderen van het welzijn binnen de Cardano Group.

 • regenboogvlag

  Ons Pride Network versterkt het gevoel van ‘erbij horen’

  Het doel van het netwerk is om LHBTQ+-collega’s en bondgenoten zowel op de werkvloer als daarbuiten te ondersteunen. We willen ons inzetten om de werkplek nog inclusiever en meer verbonden te maken. Hoe wij dit doen, lees je hier.

Felice Augustinus

Wij willen een organistatie zijn waar mensen zich thuis voelen en waar je verschil kunt maken.

Felice Augustinus – Head of HR Cardano Nederland

Deze inhoud is beschikbaar na het accepteren van de cookies.

Grote vragen voor kleine meisjes: Een eerlijk pensioen voor iedereen

NOW: Pensions, een onderdeel van de Cardano Group, heeft bewustzijn gecreëerd over de pensioenkloof tussen mannen en vrouwen. Door ongelijkheden te benadrukken en campagne te voeren voor verandering helpen ze pensioenspaarders het pensioen te krijgen dat ze verdienen. We vroegen verschillende meisjes wat zij dachten dat een pensioen was en hoe het werkt. Hun antwoorden waren grappig, verdrietig en verrassend, en geven stof tot nadenken voor alle generaties.

Meer nieuws rondom Diversiteit & Inclusie

 • Sasha Scot

  Cognitieve diversiteit verkleint het aantal blinde vlekken in de organisatie

  Cognitieve diversiteit is belangrijk voor organisaties. In de financiële sector dagen we de conventionale manier van denken uit, met als doel het process voor het maken van beslissingen te verbeteren. Sasha Scott zegt ‘ Een heterogeen werknemersbestand met cognitieve diversiteit zorgt voor meer creativiteit en innovatie. Om die winst om te zetten in een beter resultaat is een inclusieve bedrijfscultuur van groot belang.’

 • Cover underpensioned report 2020

  Het rapport over ondergepensioneerden met betrekking tot pensioenspaarkloof

  Een onderzoek van het Pensions Policy Institute (PPI) met NOW: Pensions, een zusteronderneming van Cardano, heeft de meest ‘ondergepensioneerde’ groepen in het Verenigd Koninkrijk geïdentificeerd. De mensen in deze groepen bereiken de pensioengerechtigde leeftijd met een pensioenvermogen van ongeveer 15% van het gemiddelde van het Verenigd Koninkrijk. “We wilden goed uitzoeken wat de aard van die kloof is en waar beleidsinterventies mogelijk zijn om deze te verkleinen.”

 • Kinderen vanweekendschool in rechbank als rechter

  Stichting IMC Weekendschool bereidt nieuwsgierige kinderen voor op de toekomst

  Als kinderen kennismaken met bevlogen professionals uit de meest uiteenlopende vakgebieden krijgen ze de bagage om te worden wie ze willen zijn. Vanuit die overtuiging verzorgt de Stichting IMC Weekendschool al ruim twintig jaar aanvullend en verrijkend onderwijs voor kinderen uit wijken waar dat het hardst nodig is. Wij steunen dit initiatief sinds 2005.