Straight to content

Een gezonde geest in een gezond lichaam

De nieuwe Health & Wellbeing Group creëert bewustwording en traint werknemers in een verscheidenheid aan onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn door middel van lunchgesprekken, op maat gemaakte trainingen en aanvullende bronnen. Met dit initiatief richten we ons op het bevorderen van het welzijn binnen de Cardano Group.

De nieuwe Health & Wellbeing Group binnen Cardano Group is opgericht als onderdeel van Diversity & Inclusion.

Deze groep creëert bewustwording en traint werknemers in een verscheidenheid aan onderwerpen op het gebied van mentale gezondheid en welzijn door middel van lunchgesprekken, op maat gemaakte trainingen en aanvullende bronnen. Wanneer de lockdown wordt opgeheven, nemen we een nieuwe hybride manier van werken aan. Een verscheidenheid aan informatie en hulpmiddelen is daarbij zeer nuttig voor alle medewerkers van Cardano.

Louisa Whiteley

De nieuwe groep coördineert ook initiatieven om welzijn te bevorderen. Het is keer op keer klinisch bewezen dat een gezond lichaam direct verband houdt met een gezonde geest. We organiseren groep challenges voor medewerkers, zoals hardlopen, wandelen, leesgroepen, enz., en educatieve sessies over onderwerpen als slaap, voeding en mindfulness. We verzamelen ook aanbevolen lectuur, podcasts en TED Talks.

We doen dit niet alleen vanuit het oogpunt van educatie, maar ook om medewerkers te stimuleren om samen te komen, zeker nu we allemaal hybride gaan werken.

Louisa Whiteley, coördinator van deze groep: “Nu het einde van de lockdown hopelijk in zicht is, denk ik dat dit iets is waar we ons allemaal mee kunnen identificeren en waar we allemaal van kunnen leren.”

De eerste groep challenge van de Health & Wellbeing Group was deelname aan de actie Run for Heroes om geld in te zamelen voor het goede doel.