Straight to content

Ons Pride Network versterkt het gevoel van ‘erbij horen’

Het doel van het netwerk is om LHBTQ+-collega’s en bondgenoten zowel op de werkvloer als daarbuiten te ondersteunen. We willen ons inzetten om de werkplek nog inclusiever en meer verbonden te maken. Hoe wij dit doen, lees je hier.

Intersectionele verbondenheid creëert meer onderlinge betrokkenheid en laat potentieel in alle diversiteitsdimensies tot bloei komen. Verbondenheid zorgt voor psychologische veiligheid en een gevoel van saamhorigheid op het werk. Bij Cardano hebben we onlangs ons Pride Network opgezet, om het gevoel van ‘erbij horen’ bij ons allemaal te versterken.

Het doel van het netwerk is om LHBTQ+-collega’s en bondgenoten zowel op de werkvloer als daarbuiten te ondersteunen. Dit willen we doen door bewustwording te creëren en het gesprek over dit onderwerp te normaliseren. Dit bereiken we door het organiseren van interactieve en educatieve evenementen en door elkaars diversiteit te waarderen en te respecteren.

Het creëren van een diverse, rechtvaardige en inclusieve werkplek is niet eenvoudig, maar we moeten ons niet laten beperken door te streven naar perfectie.

regenboogvlag

Hoe creëren we deze inclusieve werkplek

ntersectionele verbondenheid creëert meer onderlinge betrokkenheid en laat potentieel in alle diversiteitsdimensies tot bloei komen. Verbondenheid zorgt voor psychologische veiligheid en een gevoel van saamhorigheid op het werk. Bij Cardano hebben we onlangs ons Pride Network opgezet, om het gevoel van ‘erbij horen’ bij ons allemaal te versterken.

Genderinclusief taalgebruik

Een andere stap die we zetten voor meer inclusiviteit is het bevorderen van gesprekken over de voornaamwoorden (‘pronouns’) van mensen. Iedereen verdient het dat de gewenste naam en voornaamwoorden op de werkplek worden gerespecteerd. Het aangeven van je eigen voornaamwoorden is natuurlijk uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar we hopen dat we door het goede voorbeeld te geven een veilige en comfortabele omgeving creëren om dit te doen.

Meer over ons netwerk

Het Pride Network bestaat uit betrokkenen uit alle business units en van alle senioriteitsniveaus. We willen ons inzetten om de werkplek nóg inclusiever en meer verbonden te maken.

Karin Pasha: “We vinden het belangrijk om alle medewerkers te ondersteunen en koesteren de diversiteit in cultuur, achtergrond, ras, klasse, genderidentiteit en seksuele geaardheid. We willen een echt open en inclusieve organisatie zijn. Omdat dit het juiste is om te doen, omdat we het allemaal verdienen om onszelf te kunnen zijn op de werkvloer en omdat dit een krachtige omgeving creëert.”

Karin Pasha

Neem gerust contact met ons op.

Karin Pasha
k.pasha@cardano.com