Direct naar inhoud

Ons verhaal

Veranderen

Risicomanagement is vooruitkijken. Zonder kristallen bol. Maar met begrip van hoe complexe systemen zoals de economie en de natuur werken. Met goed onderbouwde inzichten strategieën ontwikkelen voor veerkracht en welvaart.

Maar wat als je als risicomanager iets op je af ziet komen dat zo fundamenteel en zo ingrijpend is, dat het je blik op de wereld verandert, en de rol die je daarin speelt? Dan pas je je aan. Je evolueert. En dat is precies wat wij hebben gedaan.

Kwaliteit van leven

De beslissing om onze activiteiten, expertise en diensten ook in te zetten voor een duurzame wereld namen we niet van de ene op de andere dag. Sterker nog, investeren met oog voor kwaliteit van leven staat bij ons al vanaf het allereerste begin centraal.

Toen kwam het besef; aangenaam leven vraagt ook om een veilige en aangename leefomgeving. En door het onmiskenbare effect van de uitputting van natuurlijke hulpbronnen was die omgeving ineens niet langer gegarandeerd. Het systeem staat, als we niet handelen, op instorten. Een nieuwe werkelijkheid, waar we als risicomanager niet omheen kunnen. En zo begon onze grote verandering.

Een nieuw Cardano

Onderweg vonden we een reisgenoot in het voormalige ACTIAM, al 30 jaar deskundig in beleggingen met klimaat-, en natuur- en maatschappij-positieve impact. We verwelkomden hen in de Cardano-familie, en versterkten onze ervaring als strategisch risicodenkers met hun expertise. We leerden gretig van elkaars kennis en inzichten en bouwden samen aan onze krachtige gezamenlijke visie.

Nu, na 2 jaar, staan we als één Cardano met onze voeten stevig geplant in de snel ontwikkelende wereld van duurzaam beleggen. We verkennen het terrein, plaveien de weg en gidsen onze klanten naar de plekken waar impact en resultaat optimaal samenkomen. Als autoriteit én als antagonist. Als idealist én als realist. Als voorloper initiatiefnemer in een grote transitie van de beleggingswereld, met veelbelovende kansen voor financiële, maatschappelijke en klimaatduurzaamheid.

Innovatieve oplossingen

Wat doen wij dan werkelijk anders? Tegenwoordig maakt bijna elk beleggingsproduct in enige mate een duurzaamheidsclaim. Maar die zijn vaak gebaseerd op conventionele en achterhaalde principes. Echte positieve impact creëren is niet zo eenvoudig als het investeren in toch al goed gefinancierde “groene succesverhalen”.

Echte impact vereist een integrale visie op de complexe samenhang tussen natuur, klimaat en sociale cohesie. Het vraagt aanpassingsvermogen en lef om continu mee te bewegen met veranderende omstandigheden en prioriteiten en tegelijk te kiezen voor oplossingen voor de lange termijn. Niet de makkelijke weg bewandelen.

En dat is precies wat wij inbrengen; door onze gecombineerde expertise in strategisch denken, financieel risicomanagement en duurzaamheid zijn wij als geen ander in staat om gedurfde strategieën en verfrissende oplossingen te definiëren, die net zoveel waarde creëren voor de wereld als voor de beleggingsportefeuille.

Ben jij net zo serieus als wij over het maken van een echt verschil? Dan zijn wij graag jouw betrouwbare gids naar de vruchtbare toekomst van duurzaam beleggen.