Direct naar inhoud

Ons verhaal

Historie

Na de zoveelste financiële crisis in de jaren ’90, richtte Theo Kocken in 2000 Cardano op. De impact van deze crises op polishouders en pensioendeelnemers was groot. Kocken zag dat traditionele risicomodellen niet goed functioneerden en dat er behoefte ontstond aan een nieuwe manier van denken. Sindsdien zijn we gegroeid en ligt onze focus op duurzaam beleggen en risicomanagement.

We streven naar meer dan rendement: een betere bestaanszekerheid en een duurzame wereld. Impact.

Onze kennis, ontwikkeld in samenwerking met topuniversiteiten, ondersteunt het succes van onze klanten.

Internationaal

Sinds onze oprichting zijn we toegewijd aan het aanpakken van uitdagende doelen. Met meer dan 500 gepassioneerde experts verspreid over Rotterdam, Londen en Scandinavië, beheren we ruim 50 miljard euro voor vermogensbezitters in Nederland, de Britse eilanden, Scandinavië en Zwitserland. Daarnaast dekken we meer dan 100 miljard euro aan pensioen- en verzekeringsverplichtingen af met derivaten.

Overname ACTIAM

In 2022 zijn Actiam en Cardano samengegaan, waardoor we nu diepe expertise op het gebied van duurzaam beleggen en risicomanagement combineren. Deze expertises zijn complementair en versterken elkaar.  

Ze nemen een centrale rol in ons denken, onze oplossingen en in onze beleggingsprocessen. En dragen bij aan het vormgeven aan en implementeren van het nieuwe denken, werken en beleggen bij onze klanten, afgestemd op een andere, duurzame samenleving, economie en manier van beleggen.

Met de ruim 30 jaar lange ervaring en expertise van Actiam op het gebied van duurzaamheid, ontwikkelen we met Cardano nu op een veilige en vernieuwende wijze een lange termijn visie en strategie om het rendement en de impact te maken waar onze klanten en de samenleving om vragen.

Impact maken

Wij gaan verder dan rendement; we dragen bij aan pensioenzekerheid en de overgang naar een duurzame wereld. Dit realiseren we door duurzaam beleggen en deskundig risicomanagement. We omarmen vernieuwende ideeën en ontwikkelen praktische modellen. We zijn leider in de transitie naar een nieuwe wereld, samen met onze met partners. Het bereiken van een duurzame wereld is onze gedeelde missie, die om verandering in denken en doen vraagt.

Expertise

Duurzaamheid, Partnerships en Risicomanagement zijn onze kern. We onderzoeken samen en worden samen slimmer. Onze gepassioneerde experts brengen mensen en partijen samen. Door het combineren van onze kennis over duurzaam beleggen en risicomanagement, samen met onze passie en specialismen, realiseren we succesvolle partnerschappen en behalen we de gewenste resultaten voor onze klanten.