Direct naar inhoud

Onze aanpak voor Duurzaamheid

Binnen onze aanpak om real world impact te realiseren, hanteren we ons eigen Duurzaamheidsraamwerk. We richten ons op het bevorderen van een veilige en duurzame samenleving, met de planetaire grenzen als basis en een sterk social fundament voor meer stabiliteit en veerkracht. Om impact te maken, hebben we een geïntegreerde aanpak. ​

We beseffen dat er meerdere transities nodig zijn om dit doel te bereiken. We richten ons op het klimaat, de natuur en belangrijke sociale aspecten.

Kapitaalallocatie

We investeren het vermogen van onze klanten in bedrijven en overheden die al een positieve bijdrage leveren aan de noodzakelijke transities, of de potentie hebben om dat te gaan doen.

Classificeren

Onze impactdoelen zijn geïntegreerd in de doelen van onze portefeuilles. Daarvoor maken we gebruik van ons eigen Duurzaamheidsraamwerk. We delen bedrijven en overheden in op basis van de mate waarin zij al of potentieel zullen bijdragen aan de transitie.

Actief aandeelhouderschap

Door actief aandeelhouderschap uit te oefenen binnen de organisaties waarin we beleggen, bevorderen we positieve verandering en streven we naar betrokkenheid met meetbare resultaten.

Onderzoek

Innovatieve studies en internationale partnerships zijn van groot belang voor onze duurzaamheidsstrategie. Zo levert onze samenwerking met Satelligence waardevolle informatie op over wereldwijde ontbossing en zorgt ons partnership met Green Praxis voor meetbare data rondom biodiversiteit rondom palmolieplantages.

Jaarverslag duurzaamheid 2022

Ons jaarverslag schetst onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid van het afgelopen jaar: onze investeringen, het werk met klanten en de thema’s die centraal staan in onze aanpak. We bespreken onze vooruitgang, onze passie en onze trots om deze urgente uitdaging aan te gaan.

 

Ons jaarverslag duurzaamheid 2022 behandelt onder andere de rol van stewardship en engagement, de focus op duurzaamheid binnen LDI, biodiversiteit en waterneutraliteit, liability buy-in transacties, impactbeleggen en wat wij doen binnen Cardano om bij te dragen.

Onze duurzame beleggingstrategieën

Beleggen gaat niet alleen over financieel rendement. Het moet bijdragen aan de transitie naar een duurzame wereld. Daarom bieden wij een gevarieerd aanbod van duurzame beleggingsstrategieën, in verschillende asset classes.

Duurzaamheid policies en disclosures

Hier vind je onder andere onze Sustainable Investment policy en onze Corporate Sustainability policy.

Enkele van onze partners

Onze partners: IIGCC - Climate Action 100+ - PRI - Diversity Project - Cardano Development - The social Bond Principles - The Green bond Principles - Net Zero Asset Managers Initiative PCAF - UKSIF