Direct naar inhoud

Onze aanpak voor Duurzaamheid

Tijd voor leiderschap

Sinds “An Inconvenient Truth” is er weinig vooruitgang geboekt in de strijd tegen klimaatverandering en elk ander milieuprobleem. Ondanks de ontelbare initiatieven en triljarden aan investeringen. Met onze manier van leven en produceren komt de opwarming van de aarde ruim boven 1,5 graden uit. Diepgewortelde reflexen van ons menselijk brein zoals uitstelgedrag, voorkeur voor onmiddellijke beloning in plaats van uitgestelde beloning en over optimisme vertragen noodzakelijke veranderingen. Het is tijd voor visie en leiderschap.

Meerdere transities

De overgang naar een duurzame wereld is complex. Het beperkt zich niet tot het tegengaan van de opwarming van de aarde. Ons beleggingsbeleid richt zich op klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en verspilling van water en afval. We zoeken zowel bedrijven die al positieve impact maken als bedrijven die de wil en potentie hebben om hun processen en producten te verduurzamen en zo hun impact vergroten.

Stijlvast

In een wereld waar greenwashing een hot item is, zien wij dat politici, toezichthouders en media soms moeite hebben het belang van bepaalde bedrijven voor de transitie in te zien. Dit weerhoudt ons niet onze eigen keuzes te maken, ook al leidt dat soms tot controverse. Wij houden vast aan onze beleggingsstijl. We vertrouwen op ons duurzaamheidsraamwerk dat gebaseerd is op 25 jaar ervaring en diepe kennis van transitievraagstukken.

Actief aandeelhouderschap

Wij zijn zelf onderdeel van het systeem dat we proberen te veranderen. We richten ons daarom niet alleen op beleggen. We beïnvloeden ook het economische systeem en de bedrijven waarin we beleggen. Omdat we begrijpen dat we met onze omvang beperkte directe invloed hebben, zoeken we partnerschappen om onze impact te vergroten. Systemische verandering vereist brede, grootschalige inspanningen en samenwerking op alle fronten.

Onderzoek

Innovatieve studies en internationale partnerships zijn van groot belang voor onze duurzaamheidsstrategie. Zo levert onze samenwerking met Satelligence waardevolle informatie op over wereldwijde ontbossing en zorgt ons partnership met Green Praxis voor meetbare data rondom biodiversiteit rondom palmolieplantages.

Jaarverslag duurzaamheid 2022

Ons jaarverslag schetst onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid van het afgelopen jaar: onze investeringen, het werk met klanten en de thema’s die centraal staan in onze aanpak. We bespreken onze vooruitgang, onze passie en onze trots om deze urgente uitdaging aan te gaan.

 

Ons jaarverslag duurzaamheid 2022 behandelt onder andere de rol van stewardship en engagement, de focus op duurzaamheid binnen LDI, biodiversiteit en waterneutraliteit, liability buy-in transacties, impactbeleggen en wat wij doen binnen Cardano om bij te dragen.

Onze duurzame beleggingstrategieën

Beleggen gaat niet alleen over financieel rendement. Het moet bijdragen aan de transitie naar een duurzame wereld. Daarom bieden wij een gevarieerd aanbod van duurzame beleggingsstrategieën, in verschillende asset classes.

Duurzaamheid policies en disclosures

Hier vind je onder andere onze Sustainable Investment policy en onze Corporate Sustainability policy.

Enkele van onze partners

Onze partners: IIGCC - Climate Action 100+ - PRI - Diversity Project - Cardano Development - The social Bond Principles - The Green bond Principles - Net Zero Asset Managers Initiative PCAF - UKSIF