Skip to content

Het pensioenakkoord en de uitdagingen voor jouw beleggingsbeleid

Het nieuwe pensioencontract doet de komende jaren een beroep op de kwalitatieve beleids- en besluitvorming van pensioenfondsbesturen. Zo ontstaat een pensioenstelsel dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Wij delen graag onze expertise om jouw bestuur hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen. Op alle mogelijke manieren. Zodat je jouw beleggingsbeleid van de toekomst nu al vorm kunt geven. Deze pagina updaten we regelmatig met actuele ontwikkelingen.

 •  
  Interview

  Pensioenfondsen worden architect en begeleider

  Na vijftien jaar polderen is er dan eindelijk een nieuw toekomstbestendig pensioencontract. Er leven veel vragen over de technische uitwerking en transitie. En wat komt er op de langere termijn op pensioenfondsbestuurders af? Met Theo Kocken en Roel Mehlkopf verkennen we hier een aantal thema’s die we de komende periode verder uitdiepen.

 • Video

  Webinar The New Wave: Het nieuwe pensioencontract

  In dit webinar bespreken Roel Mehlkopf en Theo Kocken de consequenties van het nieuwe pensioenakkoord. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:

  • Hoe werkt het nieuwe contract? (00:00 – 29:55)
  • Hoe generatiebestendig is het nieuwe pensioencontract? (29:55 – 47:45)
  • Roadmap om tot een nieuw beleggingsbeleid te komen (47:45 – 58:52)

 •  
  Memo

  Het nieuwe pensioencontract

  Hoe werkt het nieuwe pensioencontract? Wat is de impact ervan op het beleggingsbeleid van pensioenfondsen? Deze twee vragen zullen in de komende periode een belangrijke rol gaan spleen bij de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. In dit memo geven wij een schot voor de boeg voor de gedachtenvorming erover.

 •  
  Workshop op aanvraag

  Workshop voor besturen van pensioenfondsen

  Verantwoordelijkheden verschuiven, beleid gaat op de schop. Het pensioenakkoord heeft grote gevolgen voor pensioenfondsen. Maar waar begin je en waarmee? Onze experts gidsen jouw bestuur of beleggingscommissie in deze workshop langs de basis van het pensioencontract. We peilen de stemming binnen jouw bestuur of commissie en schetsen de mogelijke gevolgen voor jouw beleggingsbeleid.