Direct naar inhoud

Het nieuwe pensioencontract: Workshops

In interactieve workshops gaan we dieper in op verschillende onderwerpen die voor jouw pensioenfonds relevant zijn.

In deze workshops gaan we met onze klanten dieper in op verschillende onderwerpen die voor een pensioenfonds relevant zijn in de pensioentransitie. Ontdek hieronder onze diverse workshops.

 • bewegwijzering met tekst 'that way, the other way, this way'

  Workshops voor klanten over het nieuwe pensioencontract

  In deze interactieve workshop onderzoeken we toekomstscenario’s op basis van een centrale onderzoeksvraag, specifiek afgestemd op jouw pensioenfonds. Het nieuwe pensioencontract, het internationale klimaatbeleid, politiek en de gevolgen van coronacrisis dwingen je nú tot het maken van strategische keuzes. In deze workshop laten we zien hoe je als bestuur met concrete scenario’s een toekomstbestendige, robuuste strategie kunt bepalen voor jouw pensioenfonds.

 • Oude weegschaal

  Workshop: Strategische keuzes voor jouw pensioen- fonds in de pensioentransitie

  In deze interactieve workshop verkennen we verschillende strategische routes voor jouw pensioenfonds ter voorbereiding op de pensioentransitie. We gaan samen kijken waar jij de nadruk wil leggen als het gaat om contractkeuze, invaren, solidariteitsreserve en andere strategische keuzes. Zo komen we tot een concreet stappenplan voor de komende jaren. Daarmee zijn je pensioenfonds én zijn deelnemers beter voorbereid op het nieuwe pensioencontract.

 • Rubik cube in diverse kleuren

  Workshop: Beleggingsbeleid onder het nieuwe pensioencontract

  Waar liggen de kansen en wat zijn de valkuilen voor jouw beleggingsbeleid onder het nieuwe pensioencontact? In deze interactieve workshop gidsen onze experts jouw bestuur of beleggingscommissie door het nieuwe landschap en schetsen de mogelijke gevolgen voor jouw beleggingsbeleid. Samen werken we aan een roadmap die overzichtelijk laat zien welke stappen de komende jaren moeten worden gezet in het transitieproces zodat de portefeuille van je pensioenfonds robuust blijft.