Direct naar inhoud

Podcastserie De grote oversteek

In gesprek met specialisten over het nieuwe pensioencontract.

De pensioentransitie biedt pensioenfondsen volop kansen en uitdagingen. In de podcastserie De Grote Oversteek gaat Cardano’s Roel Mehlkopf hierover in gesprek met andere specialisten. Beluister hieronder de podcasts.

Nieuwste aflevering seizoen 2 De Grote Oversteek podcast #5: Vooruitblik op het Kamerdebat over nieuwe pensioenwet

In de vijfde aflevering van het tweede seizoen blikt Roel samen met Victor Vlam vooruit naar het langverwachte debat in de Tweede Kamer over de nieuwe pensioenwet.

Seizoen 2

Seizoen 2 aflevering 1: Verandering in governance

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bespreekt Roel met Gisella van Vollenhoven, werkzaam in onder andere de Raad van Commissarissen bij verschillende banken en a.s.r. verzekeringen en voormalig Division Director bij DNB, de governance op het nieuwe pensioenstelsel.

Seizoen 2 aflevering 2: De waarde van solidariteit

In de tweede aflevering van het tweede seizoen bespreekt Roel de waarde van solidariteit in het nieuwe pensioenstelsel met balansrisicomanager bij PGGM Dick Boeijen.

Seizoen 2 aflevering 3: Uitvoerbaarheid en de rol van politiek

In de derde aflevering van het tweede seizoen bespreekt Roel de uitvoerbaarheid en de rol van de politiek met betrekking tot het nieuwe pensioenstelsel met Tweede Kamerlid voor GroenLinks Senna Maatoug.

Seizoen 2 aflevering 4: Verwachtingskloof en -management

In de vierde aflevering van het tweede seizoen bespreekt Roel de verwachtingskloof met betrekking tot het nieuwe pensioenstelsel met hoogleraar economie Kees Goudswaard.

Seizoen 1

 • banner podcastserie De grote oversteek afl. 1

  podcast #1: De drie paradoxen van het nieuwe pensioenakkoord

  In deze eerste aflevering bespreekt Roel de drie grote paradoxen in de Wet Toekomst Pensioenen met Cardano-oprichter Theo Kocken.

 • banner podcastserie De grote oversteek afl. 2

  podcast #2: Het pensioenlandschap van 2040

  In de tweede aflevering van onze podcastserie nemen Roel Mehlkopf en Francis van Bergenhenegouwen, directeur Bestuursbureau van het nederlandse pensioenfonds, alvast een kijkje in het pensioenlandschap van 2040.

 • banner podcastserie De grote oversteek afl. 3

  podcast #3: Pensioencommunicatie voor het grote publiek

  In de derde aflevering van onze podcastserie De Grote Oversteek bespreekt Roel over met financieel journalist Jacob Schoenmaker over pensioencommunicatie voor het grote publiek.

 • Podcast #4: Het toekomstig beleggingsbeleid

  In de vierde aflevering bespreekt Roel samen met Corné van Zeijl, strateeg en analist bij vermogensbeheerder ACTIAM, drie grote thema’s voor langetermijnbeleggers: verduurzaming, inflatie en marktsentiment.

 • Podcast #5: Het belang van het poldermodel

  In de vijfde aflevering van onze podcastserie blikken Roel Mehlkopf en voormalig SZW-minister Wouter Koolmees terug op de vele jaren van onderhandelen over het pensioenakkoord. Hierin staat het belang van het poldermodel centraal.