Straight to content

Podcastserie De grote oversteek

In gesprek met specialisten over het nieuwe pensioencontract.

De pensioentransitie biedt pensioenfondsen volop kansen en uitdagingen. In de podcastserie De Grote Oversteek gaat Cardano’s Roel Mehlkopf hierover in gesprek met andere specialisten. Beluister hieronder de podcasts.

 • banner podcastserie De grote oversteek afl. 1

  podcast #1: De drie paradoxen van het nieuwe pensioenakkoord

  In deze eerste aflevering bespreekt Roel de drie grote paradoxen in de Wet Toekomst Pensioenen met Cardano-oprichter Theo Kocken.

 • banner podcastserie De grote oversteek afl. 2

  podcast #2: Het pensioenlandschap van 2040

  In de tweede aflevering van onze podcastserie nemen Roel Mehlkopf en Francis van Bergenhenegouwen, directeur Bestuursbureau van het nederlandse pensioenfonds, alvast een kijkje in het pensioenlandschap van 2040.

 • banner podcastserie De grote oversteek afl. 3

  podcast #3: Pensioencommunicatie voor het grote publiek

  In de derde aflevering van onze podcastserie De Grote Oversteek bespreekt Roel over met financieel journalist Jacob Schoenmaker over pensioencommunicatie voor het grote publiek.

 • Podcast #4: Het toekomstig beleggingsbeleid

  In de vierde aflevering bespreekt Roel samen met Corné van Zeijl, strateeg en analist bij vermogensbeheerder ACTIAM, drie grote thema’s voor langetermijnbeleggers: verduurzaming, inflatie en marktsentiment.

 • De Grote Oversteek podcast #5: Het belang van het poldermodel

  In de vijfde aflevering van onze podcastserie blikken Roel Mehlkopf en voormalig SZW-minister Wouter Koolmees terug op de vele jaren van onderhandelen over het pensioenakkoord. Hierin staat het belang van het poldermodel centraal.