Direct naar inhoud

Cardano Impact Financial Inclusion Fund

Over het fonds

 • Dit is een beleggingsfonds met een duurzame beleggingsdoelstelling met een meetbare positieve impact
 • Bevorderen van financieel welzijn en zelfredzaamheid van micro-ondernemers en kleinere MKB-bedrijven in opkomende landen en ontwikkelingslanden
 • Beheerd door een team van ervaren professionals met aantoonbaar trackrecord
 • Een aantrekkelijk rendement tegen geringe kosten
 • Draagt actief bij aan zeven Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) ontwikkeld door de Verenigde Naties, te weten:

Het Cardano Impact Financial Inclusion Fund draagt bij aan het toegankelijk maken van betaalbare financiële producten en diensten voor micro-ondernemers en kleinere MKB-bedrijven in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Naast het realiseren van een aantrekkelijk financieel rendement creëer je positieve maatschappelijke impact met deze belegging.

Het Cardano Impact Financial Inclusion Fund belegt, via Cardano Impact Financial Inclusion Fund (I), in financieringen aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in ontwikkelingslanden en opkomende economieën door leningen te verstrekken aan financiële instellingen. Het ACTIAM Financial Inclusion Fund financierde zo’n 49 financiële instellingen in 25 landen. Deze instellingen verstrekten leningen aan ruim 7 miljoen mensen, 83% daarvan was vrouw en 71% woonde op het platteland.

Door te beleggen in het Cardano Impact Financial Inclusion Fund help je ondernemers en huishoudens bijvoorbeeld met het genereren van inkomen, veilig sparen of medische zorg te betalen.

Fondsgegevens

 • ISIN
  NL0015000GU4
 • NAV
  € 24,33
 • Handelskoers
  € 24,33
 • Datum
  19-04-2024
 • Morningstar
  Morningstar niet beschikbaar
 • SFDR
  SFDR 9
 • Categorie
  Impact
 • Valuta-afdekking
  Hedged
 • Regime
  AIFMD
 • Regio
  Opkomende Landen

Voor wie is het fonds?

Cardano Impact Financial Inclusion Fund past goed bij de belegger die duurzaam en met impact wil beleggen en wil bijdragen aan de bevordering en verbetering van de financiële situatie van huishoudens en kleine ondernemingen in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Het Cardano Impact Financial Inclusion Fund is een van de voordeligste in zijn categorie.

Waarin belegt het fonds?

Cardano Impact Financial Inclusion Fund heeft een beleggingsbeleid dat gericht is op financiële inclusie. Dit betekent het bevorderen en verbeteren van de financiële situatie en zelfredzaamheid van kleine ondernemers en huishoudens in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Het fonds belegt indirect, via het Cardano Financial Inclusion Fund, in leningen aan financiële instellingen, die op haart beurt leningen verstrekken aan kleine ondernemers en huishouden. Het fonds draagt hierbij bij aan zeven van de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Periode per 31-03-2024 YTD 1 jaar 3 jaar 5 jaar
Fonds 2,02% 5,84% NA NA
Benchmark NA NA NA NA

Bekijk prestaties

De grafiek is gebaseerd op dagrendementen op basis van intrinsieke waarde en gecorrigeerd op dividenduitkeringen.

Extra informatie

Duurzaamheidsgerelateerde Informatie

Cardano heeft als beheerder van fondsen een ‘verklaring belangrijkste ongunstige effecten’. Indicatoren voor ongunstige effecten op duurzaamheid die van toepassing zijn op productniveau zijn per fonds opgenomen in de duurzaamheids-gerelateerde informatie, maar ook in de precontractuele duurzaamheidsinformatie als bijlage bij het prospectus. Scores op deze indicatoren worden per fonds opgenomen in de periodieke duurzaamheidsinformatie als bijlage bij het jaarverslag van dat fonds. Daarom publiceert Cardano geen ‘verklaring belangrijkste ongunstige effecten’ op productniveau, oftewel per fonds.

Fondsdocumenten

Cardano Asset Management N.V. (voorheen ACTIAM N.V.) is bezig met het aanpassen van alle documentatie naar aanleiding van de naamswijziging. Gedurende dit proces kan de naam ACTIAM N.V. nog steeds (online) voorkomen in (online) documenten.

De beheerder van het fonds is Cardano Asset Management N.V. (voorheen ACTIAM N.V). Cardano en het fonds zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit fonds is een prospectus en Essentiële-informatiedocument beschikbaar. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.