Direct naar inhoud

Aanpassing prospectus RZL Beleggingsfondsen N.V.

Fondspublicatie | RZL Beleggingsfondsen N.V.

Het prospectus van RZL Beleggingsfondsen N.V. is op enkele punten geactualiseerd.

Verantwoord beleggen

Met het oog op verdere kwaliteitsverbetering van haar productproposities en om in te spelen op marktontwikkelingen heeft ACTIAM in het belang van aandeelhouders de uitgangspunten ten aanzien haar duurzame beleggingsbeleid voor beleggingsfondsen herijkt. De herijking ziet in het bijzonder op de aanvulling dat ondernemingen, overheden en instellingen beoordeeld zullen gaan worden op in hoeverre zij de potentie en intentie hebben zich aan te passen en voor te bereiden op maatschappelijke veranderingen, zoals energietransitie. Wanneer ondernemingen, overheden en instellingen hierin een te geringe mate van adaptiviteit vertonen, dan zullen de financiële instrumenten die aan hen verbonden zijn voortaan worden uitgesloten van belegging. De herijking van het duurzaamheidsbeleid is van toepassing op alle beleggingen van de subfondsen van RZL Beleggingsfondsen N.V., uitgezonderd beleggingen in aandelen van ondernemingen uit opkomende markten welke plaatsvinden via een derde partij. De effectuering heeft geen gevolgen voor de samenstelling van de beleggingsportefeuille van de subfondsen.

Actualisatie van namen van (mede)beleidsbepalers en aandeelhouder moederbedrijf

In de afgelopen periode hebben wijzigingen plaatsgevonden met betrekking tot de samenstelling van zowel de directie van ACTIAM als van de raad van commissarissen van RZL Beleggingsfondsen N.V. Daarnaast kent het moederbedrijf van ACTIAM (VIVAT N.V.) een andere aandeelhouder. Met ingang van 26 mei 2020 zijn in de voorwaarden de samenstelling van de directie en de raad van commissarissen alsmede de aandeelhouder van het moederbedrijf van ACTIAM aangepast naar de huidige situatie.

Uitvoering van het engagement- en stembeleid

Sustainalytics Holding B.V. is door de overname van GES International AB nu de uitvoerder van het engagement- en stembeleid waardoor hoofdstuk 3.13.1 en 4.3 zijn aangepast.

Daarnaast zijn enkele tekstuele verbeteringen doorgevoerd.