Direct naar inhoud

Cardano en ACTIAM komen met podcast over ESG dilemma’s

Cardano en ACTIAM brengen onder de naam Doordenkers een nieuwe podcast uit die inzoomt op de ESG-dilemma’s waarmee institutionele beleggers worden geconfronteerd. De podcast belicht en analyseert samen met scherpe denkers deze complexe vraagstukken.

Risico- en pensioenspecialist Cardano en ACTIAM, de eerder dit jaar door Cardano overgenomen duurzame vermogensbeheerder, zien dat beleggers voor nieuwe dilemma’s staan als het om duurzaamheid gaat.

Cardano en ACTIAM zijn beiden al ruim twintig jaar actief in Nederland en daarbuiten. Ze hebben een sterke naam opgebouwd door op een alternatieve manier naar de toekomst te kijken en scenario’s te ontwikkelen. Via verschillende kanalen zoals whitepapers, evenementen en podcasts delen ze hun expertise en visie op beleggen.

Stof tot nadenken

Samen met audio agency Airborne ontwikkelden Cardano en ACTIAM het format van Doordenkers. Hiermee sluiten ze aan op de informatiebehoefte bij hun klanten, grotendeels beleggers met een horizon van twintig jaar en langer. Om dan een goed rendement te kunnen realiseren, is het ontwikkelen van een toekomstvisie essentieel. De podcast Doordenkers geeft beleggers stof tot nadenken die hen helpt om tot zo’n visie te komen.

Mark Willemse van Cardano en ACTIAM: “De werkelijkheid waarin onze klanten zich bevinden is complex en weerbarstig. Zij lopen tegen vragen aan waar geen eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’ op te antwoorden is. Met een podcast hebben we de ruimte om de diepte in te gaan en onderwerpen te behandelen met alle nuances die erbij horen.”

Wapens of geen wapens

In de eerste aflevering staat het dilemma centraal of je al dan niet wapens in je beleggingsportefeuille opneemt. In tijden van vrede was dat wellicht een relatief eenvoudige vraag om te beantwoorden. Maar sinds de Russische inval in Oekraïne en de wereldwijd verschuivende machtsblokken is dat een stuk complexer. In volgende afleveringen komen thema’s voorbij als klimaatverandering, energietransitie en kortetermijndenken.

De host van Doordenkers is Tamara Bok.
Format en productie: audio agency Airborne.

Doordenkers is te beluisteren via alle reguliere podcastplatforms zoals Spotify en Apple Podcast.

Meer informatie over Cardano via cardano.nl en over ACTIAM via actiam.nl

Wil je meer lezen over de complexe dilemma’s die vaak terugkomen op de duurzaamheidsagenda van beleggers? Lees hier het booklet ‘De dilemma’s van de duurzame belegger’.