Direct naar inhoud

Liability Driven Investing (LDI)

Liability Driven Investing (LDI) is dé beleggingsoplossing voor beleggers die meer zekerheid willen over toekomstige uitkeringen. Met deze strategie beschermen we (toekomstige) uitkeringen tegen schommelingen in rente en inflatie. We investeren in veilige obligaties, derivaten en geldmarktfondsen. De sleutel? Het afstemmen van het kasstroomprofiel van de beleggingen op dat van de uitkeringen, zonder onnodige en ongewenste risico’s.

hoge gebouden vanaf de grond gezien

Maatwerk of fondsen

Wil je maatwerk of gemak? De keuze is aan jou. Een mandaat biedt precisie, waarbij we de portefeuille nauwkeurig afstemmen op het kasstroomprofiel van jouw uitkeringen. Fondsen, daarentegen, leveren gemak doordat alle operationele activiteiten binnen de gestandaardiseerde bouwblokken onder de juridische verantwoordelijkheid van Cardano vallen.

In elke situatie

Rente- en inflatierisico’s beheersen is cruciaal, ongeacht de pensioenpijler of het pensioenstelsel waarbinnen wordt belegd. De overgang naar het nieuwe pensioenstelsel creëert meer maatwerkmogelijkheden. Of het nu gaat om een solidaire regeling of een flexibele premieregeling, we bieden flexibiliteit. De mate waarin we de uitkeringen beschermen stemmen we af op de leeftijd van deelnemers binnen de regeling.

Onze aanpak

  • De uitkeringen dienen als benchmark van de portefeuille.
  • We beheren alle instrumenten in één integrale portefeuille.
  • We hanteren een 'passief, tenzij'-stijl om onnodige transacties te vermijden en kosten laag te houden.
  • Onbeloonde, onnodige en ongewenste risico's worden gemeden.
  • De effectiviteit van de portefeuille wordt getoetst in diverse extreme scenario's.
oude brede boom met veel takken

LDI en duurzaamheid

De LDI-portefeuille speelt een belangrijke rol in het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Onze LDI-oplossingen bieden we aan in lijn met SFDR-artikel 8.