Direct naar inhoud

Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds

Over het fonds

 • Dit fonds heeft een duurzame beleggingsdoelstelling
 • Een breed gespreide portefeuille van wereldwijde beursgenoteerde aandelen
 • Beleggen in ondernemingen die actief bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) zoals vastgesteld door de Verenigde Naties (VN)
 • In goede handen bij gespecialiseerde fondsmanagers
 • Actief gevoerd beleid met aantrekkelijk rendement

Fondsgegevens

 • ISIN
  Geen gegevens beschikbaar
 • NAV
  € 29,43
 • Handelskoers
  € 29,44
 • Datum
  19-04-2024
 • Morningstar
  Morningstar niet beschikbaar
 • SFDR
  SFDR 9
 • Categorie
  Aandelen
 • Valuta-afdekking
  Non-hedged
 • Regime
  AIFMD
 • Regio
  Wereld

Voor wie is het fonds?

Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds past goed bij de belegger die in een keer wil beschikken over een goed gespreide belegging in wereldwijde aandelen met een aantrekkelijk rendement. En die daarnaast maatschappelijk bewust wil beleggen.

Waarin belegt het fonds?

Voor dit fonds zijn concrete durzame beleggingsdoelstellingen geformuleerd waaraan ondernemingen bewust en aantoonbaar een positieve bijdrage leveren en die tevens er voor moeten zorgen dat duurzaamheidsrisico’s afdoende worden beheerst. Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds belegt wereldwijd in goed verhandelbare aandelen van beursgenoteerde ondernemingen. Naast het nastreven van een rendementsdoelstelling wordt ook beoogd niet-financiële waarde toe te voegen. Met name door te beleggen in ondernemingen die actief bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) zoals vastgesteld door de Verenigde Naties (VN). Tegelijkertijd wordt een negatieve milieutechnische impact van de ondernemingen op de aarde zoveel mogelijk beperkt.

Periode per 31-03-2024 YTD 1 jaar 3 jaar 5 jaar
Fonds 9,08% 14,79% 4,38% 9,45%
Benchmark 10,67% 23,95% 10,01% 11,78%

Bekijk prestaties

De grafiek is gebaseerd op dagrendementen op basis van intrinsieke waarde. Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds is een nieuw fonds, de rendementshistorie in de grafiek tot en met 25 november 2020 is ontleend aan de rendementen van Cardano Impact Equity Global – C1 Inc EUR. Het beleggingsbeleid van Zwitserleven Duurzaam Wereld Aandelenfonds komt overeen met dat van Cardano Impact Equity Global – C1 Inc EUR en derhalve geeft dit een vergelijkbare rendementsindicatie. Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.

ESG Dashboard

Ontdek het ESG Dashboard voor gedetailleerde duurzaamheidsinformatie op fondsniveau.

Extra informatie

Duurzaamheidsgerelateerde Informatie

Cardano heeft als beheerder van fondsen een ‘verklaring belangrijkste ongunstige effecten’. Indicatoren voor ongunstige effecten op duurzaamheid die van toepassing zijn op productniveau zijn per fonds opgenomen in de duurzaamheids-gerelateerde informatie, maar ook in de precontractuele duurzaamheidsinformatie als bijlage bij het prospectus. Scores op deze indicatoren worden per fonds opgenomen in de periodieke duurzaamheidsinformatie als bijlage bij het jaarverslag van dat fonds. Daarom publiceert Cardano geen ‘verklaring belangrijkste ongunstige effecten’ op productniveau, oftewel per fonds.

Fondsdocumenten

Cardano Asset Management N.V. (voorheen ACTIAM N.V.) is bezig met het aanpassen van alle documentatie naar aanleiding van de naamswijziging. Gedurende dit proces kan de naam ACTIAM N.V. nog steeds (online) voorkomen in (online) documenten.

Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds is een subfonds van Zwitserleven Institutionele Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds Cardano Asset Management N.V. (voorheen ACTIAM N.V.). Cardano en het fonds zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds zijn een prospectus en Essentiële-informatiedocument beschikbaar. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.