Direct naar content

IMAGINE

Beseffen dat je weinig weet maakt je sterker

Uitgelichte content

 • Tinbergen of Hayek? Kansdenken in het Nederlandse pensioendebat

  Het e-book Kansdenken is kansloos, dat Cardano recent publiceerde, laat zien wat de problematische kanten zijn van het denken in, rekenen met en voorspellen op basis van kansrekening. Het is voor pensioenbestuurders belangrijk om hier inzicht in te hebben, omdat onze visie op kansrekening het antwoord bepaalt op de belangrijkste vraag bij het beheren van pensioenen: hoe ga je om met risico?

 • Whitepaper

  Download de whitepaper Memento Futuri

  Whitepaper Memento Futuri: Scenario’s helpen bij het creëren van een robuustere beleggingsportefeuille die ook nog eens sneller reageert op signalen. Scenariodenken maakt mens en organisatie slagvaardiger. Daarmee is scenariodenken hét antwoord op de fundamentele onzekerheid in de financiële wereld.

 • Quiz

  De Cardano Kansdenk-Quiz

  Hoe gaan jouw hersenen om met kansdenken? Val jij ook in de valkuilen die statistiek en psychologie samen voor ons graven? Of heb je geleerd hoe je ze moet ontwijken? Check met de Cardano Kansdenk-quiz of je brein kansdenken goed toepast.

 • Niemand schuift onvoorbereid aan, dat is positieve groepsdruk

  Kijk vooral ook naar wat er wél goed gaat bij de besluitvorming in de bestuurskamer van het pensioenfonds. Daar kun je veel van leren. Pensioenprofessionals Rob van Dijk en Evalinde Eeelens in gesprek over de praktijk van het besturen.

 • Om de schaduwkanten van kansdenken buiten onze portfolio's te houden, moeten we ze kennen en leren hoe we ermee om kunnen gaan. Experts Mark Petit, Pim van Diepen en Karin Pasha delen experimenten uit de psychologie die laten zien waar het denken in kansen mis kan gaan en waarom dat relevant is voor de dagelijkse praktijk van de pensioenprofessional.

 • Ray Dalio over zijn beslissingsmodel

  Ray Dalio verdedigt vol vuur zijn visie op besluitvorming in een interview met Theo Kocken. “Besluitvorming op basis van een ideeën-meritocratie werkt veel beter dan koppig vasthouden aan je eigen ideeën en overtuigingen. Het enige dat ik wil, is uitkomen bij de juiste antwoorden.”

 • Kate Raworth: We zijn verslaafd aan oneindige groei

  Thuis aan de keukentafel in Oxford vertelt de Britse hoogleraar Economie Kate Raworth uitvoerig over haar donuteconomie en hoe die bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Blijf op de hoogte met onze updates

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In ons privacy statement leggen we uit hoe we met je gegevens omgaan.