Direct naar inhoud

Zorg en Zekerheid zet in op impact

Zorg en Zekerheid gaat voor duurzame impact en stapt in het Cardano Impact Financial Inclusion Fund (I).

”Vanuit onze maatschappelijke rol als zorgverzekeraar vinden wij het belangrijk om duurzaam te beleggen”, zegt Henk Gerla, lid Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid. “Dat doen wij via fondsen van externe vermogensbeheerders. We zijn blij met de toevoeging van het Cardano Impact Financial Inclusion Fund I aan onze portefeuille. Dit fonds past uitstekend bij de beleggingsstrategie en impactthema’s die wij hebben vastgelegd in ons duurzaamheidsbeleid. Wij kijken uit naar onze verdere samenwerking met Cardano.”

Impactbeleggen

Noortje de Beijer, CCO Cardano, is blij met Zorg en Zekerheid als nieuwe Impactklant. “We zijn zeer vereerd dat Zorg en Zekerheid ons heeft geselecteerd. Hun keuze onderstreept onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van impactbeleggen. Sinds de lancering in 2014 heeft het Cardano Impact Financial Inclusion Fund (I) ieder jaar een positief rendement gerealiseerd en presteert het beter dan vergelijkbare fondsen. We hopen deze positieve lijn samen met Zorg en Zekerheid door te zetten.”

Over Cardano Impact Financial Inclusion Fund (I)

Over Cardano Impact Financial Inclusion Fund IHet fonds wil een positieve maatschappelijke impact maken door onderhandse leningen te verstrekken aan financiële instellingen in opkomende landen. Deze financiële instellingen kunnen hiermee kredieten verstrekken aan het micro- en MKB-segment in deze regio. Ondernemers, met name vrouwen, die nauwelijks tot geen toegang hadden tot krediet kunnen hiermee hun micro-onderneming opzetten en uitbouwen. Dit vergroot hun economische zelfstandigheid en draagt bij aan gendergelijkheid, omdat veel vrouwen hierdoor een eigen inkomen kunnen genereren.