Straight to content

Maureen Schlejen nieuwe CCO bij Cardano en ACTIAM

Rotterdam, 24 mei 2022 – Maureen Schlejen (52) gaat op 1 juli 2022 aan de slag bij Cardano en ACTIAM als Chief Commercial Officer (CCO) en partner. In deze functie wordt zij verantwoordelijk voor het bundelen van de krachten van beide organisaties in een vernieuwde en verbeterde klantpropositie voor Nederlandse institutionele beleggers. Daarnaast wordt de ACTIAM-dienstverlening onder haar leiding aangeboden in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk.

 

Maureen Schlejen beschikt over ruime internationale ervaring in de financiële wereld. Op dit moment is zij Hoofd Fiduciair Management, Institutional Clients en Global Client Servicing bij NN Investment Partners. In deze functie heeft zij onder meer het fiduciaire en institutionele klantenbestand verder uitgebouwd. Daarvoor had zij een langdurige carrière bij Robeco, onder andere in de functie van Head of Institutional Sales Benelux en Nordics.

Sales, clientmanagement en marketing

Als CCO bij Cardano en ACTIAM krijgt zij een breed aandachtsgebied. Ze wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen van de positie van beide bedrijven en zal marketing, sales, relatiemanagement en het ontwikkelen van nieuwe proposities aansturen.

Innovatief en ondernemend

Maureen Schlejen ziet haar nieuwe positie als een mooie en logische vervolgstap in haar carrière. “Cardano is een kwaliteitsnaam en een innovatieve en ondernemende partij die flink aan de weg timmert. Zo biedt de organisatie veel oplossingen voor een goede en toekomstbestendige klantbediening in risicomanagement, duurzaam beleggen en advisering. ACTIAM past daar heel goed bij als vermogensbeheerder met een lange staat van dienst in duurzaam en impactbeleggen.”

Over Cardano Group

Cardano Group is een onafhankelijke Nederlands-Britse pensioen-, risico- en vermogensbeheerspecialist voor pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers en beheert een vermogen van €60 miljard.. Cardano Group bestaat uit meer dan 500 professionals gevestigd in Rotterdam, Londen en Nottingham, met activiteiten op gebied van vermogensbeheer, advies en beheer van beschikbare premieregelingen. Ons doel is om vertrouwen op te bouwen in een onzekere wereld, door te strijden voor een robuust financieel systeem waarvan iedereen profiteert. We willen dit bereiken door zekerheid te bieden en mensen te helpen betere financiële resultaten te bereiken met minder risico; op een realistische en duurzame manier.