Direct naar inhoud

De Wvp met collectieve uitkeringsfase: obstakels en maatregelen

De premieregeling wordt aantrekkelijker en toegankelijker gemaakt voor pensioenfondsen. Gaat dit pensioenfondsen over de streep trekken om de overstap naar DC te maken? Danielle van Veen (Stichting Pensioenfonds Huisartsen) en Roel Mehlkopf (Cardano) schreven een artikel vanuit het perspectief van bedrijfstak- en beroepspensioenfondsen.

Roel Mehlkopf en Daniëlle van Veen

Het kabinet wil de Wet verbeterde premieregeling (Wvp) toegankelijker en aantrekkelijker maken voor bedrijfstak- en beroepspensioenfondsen. Dat is een van de tien punten uit de Kamerbrief van minister Koolmees over de vernieuwing van het pensioenstelsel.2 Op dit moment zijn er drie pensioenfondsen in Nederland die gebruikmaken van de Wvp met collectieve uitkeringsfase. Kunnen de maatregelen in het pensioenakkoord de Wvp voor meer pensioenfondsen aantrekkelijk maken?

 

Danielle van Veen (Stichting Pensioenfonds Huisartsen) en Roel Mehlkopf (Cardano) schreven een artikel vanuit het perspectief van bedrijfstak- en beroepspensioenfondsen.

De WPV haalt de angel uit de belangenconflicten tussen oudere en jongere generaties over de verdeling van een collectief vermogen.

Roel Mehlkopf

Auteur

Roel Mehlkopf
Strategisch Adviseur

Specialist in het nieuwe pensioencontract