Direct naar inhoud

Cardano Group kondigt overname duurzame vermogensbeheerder ACTIAM aan

We zijn verheugd mee te delen dat Cardano Group de Sustainable Investment manager ACTIAM heeft overgenomen. Met deze overname geven we optimaal invulling aan onze ambitie om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers, waarmee we hun financiële en maatschappelijke resultaten op lange termijn maximaliseren.

ROTTERDAM 21 oktober 2021 – Cardano Group en verzekeraar Athora Netherlands N.V. hebben overeenstemming bereikt over de volledige overname van duurzaam vermogensbeheerder ACTIAM door Cardano. Onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en medewerkersvertegenwoordiging wordt de overname in het eerste kwartaal van 2022 geëffectueerd.

Logo ACTIAM

ACTIAM is een toonaangevende vermogensbeheerder met een lange staat van dienst op het gebied van duurzaam beleggen. Namens een breed scala aan beleggers, waaronder verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en banken, beheert het ruim € 21,5 miljard.

Pensioen-, risico- en vermogensbeheerspecialist Cardano neemt het hele bedrijf over, inclusief de circa tachtig medewerkers. Belangrijk onderdeel van de transactie is een tienjarige overeenkomst voor het beheer van circa € 15 miljard aan vermogen van Athora Netherlands. Na afronding zal Cardano voor meer dan € 58 miljard aan vermogen beheren en werk bieden aan circa 500 mensen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Specialist voor langetermijnbeleggers

Harold Naus, CEO van Cardano Nederland: “Wij zijn bijzonder verheugd over deze transactie. Duurzaamheid en maatschappelijke impact vormen de kern van de cultuur van Cardano en de manier waarop we ons bedrijf leiden. ACTIAM is een ‘pure-play’ duurzame belegger met een uitstekend track-record, een uitmuntende reputatie en gedreven medewerkers met diepe expertise. Samen geven we optimaal invulling aan onze ambitie om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers, waarmee we hun financiële en maatschappelijke resultaten op lange termijn maximaliseren. Dankzij de tienjarige overeenkomst met Athora Netherlands krijgen we bovendien de gelegenheid de gezamenlijke expertise van ACTIAM en Cardano in te blijven zetten voor de klanten van Athora Netherlands.”

Jan de Pooter, CEO van Athora Netherlands: “Wij zijn verheugd dat wij een tienjarig partnerschap zijn overeengekomen. In Cardano zien wij de ideale nieuwe eigenaar voor ACTIAM omdat wij kunnen profiteren van de gecombineerde kennis op het gebied van pensioenen, we de service en het productaanbod aan onze klanten versterken en omdat het een uitstekend nieuw onderkomen is voor de medewerkers van ACTIAM. Namens de Raad van Bestuur van Athora Netherlands wil ik onze waardering uitspreken voor de inzet, klantgerichtheid en expertise van onze ACTIAM-collega’s en kijk ik uit naar de voortzetting van onze succesvolle samenwerking.”

Frank Kusse, huidig CEO van ACTIAM: “Ik ben ervan overtuigd dat Cardano en ACTIAM een uitstekende combinatie vormen. Deze deal waarborgt onze expertise in impactbeleggen en duurzaam beheer van aandelen en vastrentende waarden, terwijl Cardano’s toonaangevende expertise op het gebied van beleggingsadvies en risicomanagement wordt benut. Ik ben ook verheugd dat we de bestaande unit-linked beleggingsportefeuille van Athora Netherlands blijven beheren en al onze andere klanten voor de lange termijn een uitstekende en duurzame dienstverlening kunnen bieden.”

Over Athora Netherlands N.V.

Athora Netherlands N.V. is de holdingmaatschappij voor onder andere SRLEV N.V., Proteq Levensverzekeringen N.V., ACTIAM N.V. en Zwitserleven PPI N.V. Deze maatschappijen zijn op de Nederlandse markt onder meer actief met de merken Zwitserleven, Reaal en ACTIAM. Met een balanstotaal van ongeveer EUR 63 miljard (eind juni 2021) is Athora Netherlands N.V. de holdingmaatschappij van een van de grootste pensioen- en levensverzekeraars in Nederland. Athora Netherlands Holding Limited is enig aandeelhouder van Athora Netherlands N.V. Alle aandelen in Athora Netherlands Holding Limited worden gehouden door Athora Holding Ltd