Direct naar inhoud

Cardano Group bevestigt afronding overname ACTIAM

ROTTERDAM 3 januari 2022 – Cardano Group bevestigt vandaag de afronding van de overname van duurzaam vermogensbeheerder ACTIAM van Athora Netherlands NV. De overname werd in oktober 2021 aangekondigd. Na goedkeuring van de toezichthouder en positief advies van de medewerkersvertegenwoordiging kan de transactie nu formeel worden afgesloten.

ACTIAM is een ‘pure-play’ duurzame belegger met een uitstekend track-record, een uitmuntende reputatie en gedreven medewerkers met diepe expertise. Voor Cardano vormt deze overname een belangrijke mijlpaal bij het realiseren van haar ambitie om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen, fondsdistributeurs en andere langetermijnbeleggers. Cardano is door deze stap in staat meer directe impact te maken vanuit hun huidige beleggingsstrategieën met als doel hun financiële en maatschappelijke resultaten op lange termijn te maximaliseren.

Belangrijk onderdeel van de transactie is een tienjarige overeenkomst voor het beheer van circa € 15 miljard aan vermogen van Athora Netherlands. Hiermee zal ACTIAM zich over de lange termijn blijven inzetten om kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan de klanten van Athora Netherlands te blijven leveren. In totaal beheert ACTIAM een vermogen van ruim € 21,5 miljard.

Nu de transactie is afgerond treedt interim-CEO Frank Kusse van ACTIAM terug en maakt plaats voor Harold Naus, die tevens CEO blijft van Cardano Nederland. Ook Dudley Keiller verlaat het bestuur van ACTIAM. ­­Hij wordt opgevolgd door Marc Strijbos. Daarnaast treedt Jorg Sunderman toe tot het bestuur.