Direct naar inhoud

Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR

Over het fonds

 • Dit fonds promoot ecologische en sociale kenmerken
 • Een breed gespreide portefeuille van aandelen van beursgenoteerde ondernemingen uit de regio Pacific
 • Beleggen in ondernemingen die voldoen aan ons ESG-beleid en uitsluitingenbeleid
 • Een rendement dicht bij de benchmark tegen lage kosten
 • Voor professionele belegger en particuliere belegger
 • Fiscaal efficiënt door Nederlandse structuur

Fondsgegevens

 • ISIN
  NL0014332579
 • NAV
  € 34,04
 • Handelskoers
  € 34,03
 • Datum
  12-07-2024
 • Morningstar
  Morningstar
  4 van 5 sterren
 • SFDR
  SFDR 8
 • Categorie
  Aandelen
 • Valuta-afdekking
  Non-hedged
 • Regime
  UCITS
 • Regio
  Azie/Pacific

Voor wie is het fonds?

Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR past goed bij de belegger die in één keer wil beschikken over een goed gespreide aandelenbelegging in ontwikkelde landen in de regio Pacific zoals Japan, Singapore, Hong Kong, Nieuw‐Zeeland en Australië. En die daarnaast duurzaam beleggen en winstgevendheid belangrijk vindt. Het fonds is één van de goedkoopste in zijn categorie.

Waarin belegt het fonds?

Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR heeft een duurzaam beleggingsbeleid. Dit fonds promoot ecologische en sociale kenmerken en tracht duurzaamheidsrisico’s zoveel als mogelijk te beheersen. Het fonds belegt in (certificaten van) aandelen van ondernemingen die deel uitmaken van de MSCI Pacific Index Net EUR (Index), met uitzondering van aandelen van die ondernemingen die niet voldoen aan het Cardano Duurzaam Beleggingsbeleid. Het doel van het fonds is, rekening houdend met de voor het fonds van toepassing zijnde het Cardano Duurzaam Beleggingsbeleid, ten behoeve van participanten een rendement te realiseren dat het rendement van de Index zoveel als mogelijk benadert.

Het fonds belegt hiertoe uitsluitend in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen uit de Pacific (Japan, Singapore, Hong Kong, Nieuw‐Zeeland en Australië). De waarde van de activa kan als gevolg van het beleggingsbeleid sterk fluctueren, zowel in absolute zin als ten opzichte van de Index. Het fonds neemt de ICBE-beleggingsrestricties in acht en belegt niet voor meer dan 10% in instellingen voor collectieve belegging.

Periode per 30-06-2024 YTD 1 jaar 3 jaar 5 jaar
Fonds 7,77% 12,89% 4,21% 6,32%
Benchmark 7,60% 13,02% 4,58% 6,50%

Bekijk prestaties

De grafiek is gebaseerd op dagrendementen op basis van intrinsieke waarde en gecorrigeerd op dividenduitkeringen.ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Pacific is op 18 mei 2020 samengegaan met Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR. Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR is een nieuw fonds, de rendementshistorie in de grafiek tot en met 18 mei 2020 is van ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Pacific. HetCardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR kent een duurzamer beleggingsbeleid dan Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR en derhalve is dit rendementsoverzicht ter indicatie. Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.

ESG Dashboard

Ontdek het ESG Dashboard voor gedetailleerde duurzaamheidsinformatie op fondsniveau.

Extra informatie

Duurzaamheidsgerelateerde Informatie

Cardano heeft als beheerder van fondsen een ‘verklaring belangrijkste ongunstige effecten’. Indicatoren voor ongunstige effecten op duurzaamheid die van toepassing zijn op productniveau zijn per fonds opgenomen in de duurzaamheids-gerelateerde informatie, maar ook in de precontractuele duurzaamheidsinformatie als bijlage bij het prospectus. Scores op deze indicatoren worden per fonds opgenomen in de periodieke duurzaamheidsinformatie als bijlage bij het jaarverslag van dat fonds. Daarom publiceert Cardano geen ‘verklaring belangrijkste ongunstige effecten’ op productniveau, oftewel per fonds.

Fondsdocumenten

Cardano Asset Management N.V. (voorheen ACTIAM N.V.) is bezig met het aanpassen van alle documentatie naar aanleiding van de naamswijziging. Gedurende dit proces kan de naam ACTIAM N.V. nog steeds (online) voorkomen in (online) documenten. 

Cardano ESG Transition Enhanced Index Equity Pacific – C1 Inc EUR is een subfonds van Cardano Investment Funds I. De beheerder van het fonds is Cardano Asset Management N.V. (voorheen ACTIAM N.V.). Cardano en het fonds zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit fonds is een prospectus en Essentiële-informatiedocument beschikbaar. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.