Direct naar inhoud

Jorg Sunderman nieuwe COO van ACTIAM

Rotterdam, 6 januari 2022 – Jorg Sunderman is per 3 januari 2022 COO en plaatsvervangend CEO van duurzaam vermogensbeheerder ACTIAM, dat onlangs is overgenomen door branchegenoot Cardano Group. De nieuwe CEO van ACTIAM is Harold Naus, die tevens CEO blijft van Cardano Nederland.

Jorg Sunderman, ACTIAM

Sunderman kan bogen op een internationale financiële carrière van bijna twintig jaar bij Robeco. Hij bekleedde daar uiteenlopende functies, in Nederland onder meer op het gebied van productmanagement en marketing. Van 2013 tot 2020 was hij voor Robeco actief in Azië, onder andere als CFO/COO van Canara Robeco in India en als COO Asia Pacific in Hongkong. Sunderman studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

Sociaal betrokken bij maatschappelijke initiatieven

 

De overname van ACTIAM past in de ambitie van Cardano om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen, fondsdistributeurs en langetermijnbeleggers. Dat loopt parallel aan het streven van Sunderman om zich nog meer te richten op duurzaam beleggen en op de impact van de financiële wereld op de samenleving. Hij was naast zijn werk voor Robeco altijd al sociaal betrokken. Zo is hij momenteel bestuurslid van de Voedselbank Haaglanden en ondersteunt hij verschillende andere maatschappelijke initiatieven.

Prominente rol voor financiële sector

Sunderman ziet er dan ook naar uit samen te werken met de medewerkers van ACTIAM en Cardano in wat hij ‘een enerverend nieuw hoofdstuk’ noemt voor beide bedrijven. “Ik geloof onvoorwaardelijk in het belang van duurzaam beleggen met impact. Ik ben ervan overtuigd dat de financiële sector een prominente rol kan en moet spelen in het bijdragen aan oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. ACTIAM is van huis uit gespecialiseerd in duurzame beleggingsstrategieën die momenteel volop in de belangstelling staan van investeerders wereldwijd. Cardano en ACTIAM zijn goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren en zo de financiële en maatschappelijke bijdrage voor hun  klanten op lange termijn te kunnen maximaliseren”, aldus Sunderman. 

Sterke gerichtheid op duurzaam beleggen

Cardano nam ACTIAM over van Athora Netherlands, één van de grootste pensioen- en levensverzekeraars in Nederland. Belangrijk onderdeel van de transactie is een langdurige overeenkomst voor het beheer van een deel van het vermogen van deze verzekeraar. “Athora en bijbehorende merken zoals Zwitserleven zijn uiteraard fantastische strategische partners om mee samen te werken, onder andere vanwege hun sterke gerichtheid op duurzaam beleggen”, zegt Sunderman.