Direct naar inhoud

Wie wij zijn

Wij zijn Cardano, risico- en pensioenspecialisten

Wij zijn een oer-Nederlandse pensioenbelegger met een afwijkende kijk op de wereld om ons heen en op de wereld van beleggen. Volgens ons zijn die werelden intrinsiek onzeker en dus onvoorspelbaar. En toch, ondanks die onzekerheid, moeten pensioenfondsen hun deelnemers een rechtvaardig en stabiel pensioen bieden. Dat was volgens onze oprichter Theo Kocken niet alleen de taak van pensioenfondsen, het was ook haalbaar. Niet via de schijnzekerheid van wiskundige modellen, maar met risicomanagement op basis van uiteenlopende scenario’s. Al sinds onze start in 2000 realiseren wij een robuust pensioen voor de deelnemers van onze klanten, in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Europa. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met onze expertise als duurzame pensioenbelegger.

 

Cardano in de UK

Cardano UK is een fiduciary manager met de focus op risicomanagement, gespecialiseerd in het nemen van volledig gedelegeerde verantwoordelijkheid voor het beheer van de dekkingsgraad van pensioenfondsen.

NOW: Pensions

NOW: Pensions is in het Verenigd Koninkrijk een van de grootste aanbieders van beschikbaar-premie pensioen. Sinds 2012 ondersteunen zij ondernemers en deelnemers uit allerlei sectoren met het sparen voor een beter en financieel veilige oude dag.

Logo ACTIAM

ACTIAM

ACTIAM is een toonaangevende vermogensbeheerder met een lange staat van dienst op het gebied van duurzaam beleggen. Namens een breed scala aan beleggers, waaronder verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en banken, beheert het ruim € 21,5 miljard. Samen met Cardano geven we optimaal invulling aan de ambitie van Cardano Group om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers, waarmee we hun financiële en maatschappelijke resultaten op lange termijn maximaliseren.

Cardano Development

Cardano Development is een in 2010 door Cardano opgerichte onafhankelijke stichting die ondernemers en instellingen in ontwikkelingslanden weerbaar maakt tegen grote financiële risico’s. Dit door het bieden van oplossingen die commerciële banken niet aandurven.

Harold Naus.

In de samenwerking met onze klanten bieden wij uitgebreide risicomanagement- en beleggingsoplossingen. Onze klanten profiteren van tientallen jaren ervaring en expertise op het gebied van financiële markten en het Nederlandse pensioen- en levensverzekeringsstelsel.

Harold Naus – CEO Cardano NL