Skip to content

Onze initiatieven

Bij Cardano werken we aan een robuust financieel systeem. Ook door het stimuleren en ondersteunen van externe initiatieven.

 

Logo Cardano Development

 

 

 

Cardano Development is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, opgericht en ondersteund door ons. Het richt zich op het ontwikkelen van praktische en schaalbare oplossingen om extreme risico's, zoals valutarisico’s of commodity-prijsrisico’s, voor ondernemers in ontwikkelingslanden te beperken. Zodat hun bedrijven weerbaarder worden. En zij zich volledig kunnen focussen op het laten bloeien van hun bedrijven, en zo hun land meehelpen verder te ontwikkelen.

Ga hier naar de Cardano Development website

 

logo IMC weekendschool

 

 

 

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren van 10-14 jaar oud kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden.

IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is.

Vanaf de start zijn wij partner van de IMC Weekendschool. Dit doen we door financiële steun, het aanbieden van gastlessen, het geven van bijles en het verzorgen van de jaarlijkse sportdag voor de weekendscholen in Rotterdam.

Lees meer over de IMC Weekendschool

 

Logo economie

 

 

 

economy is een educatieve platform, met haar thuisbasis in het Verenigd Koningkrijk. De oprichters willen een andere manier van denken over de economie teweeg te brengen. De huidige manier van denken heeft aangetoond geen antwoord te hebben op grote maatschappelijke vraagstukken. Zij strijden tegen de naïve aannames dat de mens rationeel is en markten efficiënt zijn. Zij vechten voor een multidisciplinaire benadering van economiche vraagstukken. Hun instrumenten zijn debat en toegankelijke bijdragen vanuit de hele wereld.

De opstartfase is gefinancieerd door Cardano.

Bezoek hier de website economy