Skip to content

Onze dienstverlening

Bij het implementeren van de LDI-strategie bieden wij onze klanten risicomanagementservice, betrouwbare uitvoering en diepgaande kennis van de Nederlandse pensioencontext.

Risicomanagementservice

In de huidige turbulente rente-omgeving is een pensioenfonds niet geholpen met een afdekkingsproduct, maar met gespecialiseerde risicomanagementservice. Daarom bieden wij deskundige begeleiding en maatwerk op alle niveaus van het renteafdekkingsbeleid. Wij combineren daartoe expertise op het gebied van financiële markten, risicomanagement, wet- en regelgeving en pensioensystemen. Hiermee creëren onze klanten aanpassings-vermogen en controle op de effectiviteit van de afdekking. Daarmee krijgen ze alleen de gewenste risico’s op de balans.

Betrouwbare uitvoering

Ons implementatieplatform is grotendeels intern ontwikkeld om op te treden in het belang van pensioenfondsen in derivaten- en obligatietransacties met banken. Ruim vijftig pensioenfondsen uit Nederland, Denemarken, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk maken hiervan gebruik. Voor hen implementeren wij jaarlijks voor ruim 120 miljard euro aan onderliggende waarde in derivaten en obligaties. Wij treden zelf nooit op als tegenpartij.

Alle operationele werkzaamheden voeren we in een ‘straight-through’-proces uit. Zo minimaliseren wij het operationele risico. Dit omvat orderinleg, ordercompliance, transactie-executie en conformatie tot waardering, reconciliatie, onderpandbeheer, EMIR/MIFID-compliance en rapportage.

Nederlandse wortels

Als Nederlands bedrijf met diepe wortels in de Nederlandse pensioensector begrijpen wij de Nederlandse wet- en regelgeving en de complexe context waarin pensioenfondsen opereren. Wij werken vanuit ons kantoor te Rotterdam.