Direct naar content

Filter op categorie

Filter op

Overzicht van video's

 • Margaret Heffernan - We lijden aan Wilful Blindness

  CEO en management-expert Margaret Heffernan stelt dat diversiteit een oplossing is voor Wilful Blindess. Daarom heeft elk lid van een groep de plicht zijn of haar mening te geven. Voor betere besluitvorming.

 • Mariano Sigman over de werking van ons brein

  Gerenomeerd neurowetenschapper Mariano Sigman legt in kraakheldere bewoordingen uit wat er zich precies afspeelt in ons brein op het moment dat we besluiten nemen.

 • Vakgebieden zorgen voor tunnelvisie

  Historicus David Christian stelt dat onze huidige kennis is opgebouwd vanuit verschillende disciplines. Het is heel moeilijk om vanuit je vakgebied te zien wat daarbuiten ligt. We zijn soms op een spectaculaire manier blind voor wat er echt toe doet.

 • Optimisten zijn overal succesvoller in

  Kennis en inzichten over het menselijk brein en gedrag krijgen steeds meer praktische toepassingen in besluitvorming, signaleert neurowetenschapper Tali Sharot. Ze geeft onder meer een aantal praktische brain hacks voor positieve beïnvloeding van groepen.

 • Ray Dalio over zijn beslissingsmodel

  Ray Dalio verdedigt vol vuur zijn visie op besluitvorming in een interview met Theo Kocken. “Besluitvorming op basis van een ideeën-meritocratie werkt veel beter dan koppig vasthouden aan je eigen ideeën en overtuigingen. Het enige dat ik wil, is uitkomen bij de juiste antwoorden.”

 • IMAGINE event 2019 sfeerimpressie

  Op de SS Rotterdam spraken meerdere internationale thought leaders over het thema van 'the enemy within'. Bekijk de compilatie en beleef het event nogmaals in vogelvlucht.

 • 'Laat alle economen harakiri plegen'

  Economieprofessor Steve Keen heeft niet veel op met economen. Die mogen wat hem betreft allemaal harakiri plegen. "We moeten alles afbreken en door ingenieurs weer laten opbouwen, dan zijn we van een hoop onzin af."

 • Wat levert scenariodenken op?

  Shell is een van de grondleggers van het scenariodenken. Senior energy consultant Erik Puik deelt zijn kennis op het dit gebied: "het belangrijkste is dat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent.

 • Blunders in moordzaak begin van omslag

  Chantal Epskamp, schrijver en criminologe, vertelt hoe blunders in de Schiedammer parkmoord leidden tot een cultuuromslag bij de hiërarchische en traditioneel werkende Nederlandse politie.

 • Rupert Parker Brady over scenariodenken bij Albert Heijn

  Wat moet je als retailer - of als pensioenfonds - doen om in de toekomst relevant te blijven? Albert Heijn haalde denkers van buiten binnen en ontwikkelde scenario's voor 2025.

 • 'Als je Wiskunde mooi vindt, vind je het ook echt mooi'

  In de lounge van het Rotterdamse Marriott Hotel legt Cardano-oprichter Theo Kocken uit dat economie een multidisciplinaire sociale wetenschap is die veel meer dan alleen wiskunde omvat.

 • Kate Raworth: We zijn verslaafd aan oneindige groei

  Thuis aan de keukentafel in Oxford vertelt de Britse hoogleraar Economie Kate Raworth uitvoerig over haar donuteconomie en hoe die bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Blijf op de hoogte met onze updates

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In ons privacy statement leggen we uit hoe we met je gegevens omgaan.