Direct naar content

Memento Futuri: Fundamentele onzekerheid en scenariodenken

Memento Futuri whitepaper

Een nieuwe, frisse kijk op de fundamentele onzekerheid in de financiële wereld. Dat biedt de whitepaper Memento Futuri van de hand van Theo Kocken, hoogleraar Risk Management en oprichter Cardano.

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten plaatst Kocken de valkuilen in de wereld van het grote geld in een heel nieuw perspectief. Hij biedt ook oplossingen voor het irrationele handelen van mensen en het omgaan met de onvoorspelbaarheid van een complexe en onzekere wereld. Daarmee is Memento Futuri een waardevol strategisch instrument dat mensen en organisaties slagvaardiger en adaptiever maakt. Waardoor ze een robuuste en adaptieve beleggingsportefeuilles kunnen creëren.

Download de whitepaper

 “We leven in een wereld waarin we financiële vraagstukken aanpakken met evenwichtsmodellen die zijn gebaseerd op een gewenste wereld van ratio en bekende kansverdelingen. Hiermee denken we de financiële wereld te kunnen beheersen. Maar we verkleinen er de feitelijke grip op onze financiële instellingen mee. Want de aannames van de rationele mens staan los van de werkelijke wereld”, betoogt Kocken.

Blijf op de hoogte met onze updates

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In ons privacy statement leggen we uit hoe we met je gegevens omgaan.