Direct naar content

Je weet niet wat er gaat gebeuren. Toch weet je wat je moet doen.

Onberekenbaar kleine kansen kunnen grote impact hebben op beleggingsresultaten. Instinctief weten we dat, maar in de statistische modellen die we hanteren zien we ze nauwelijks terug. Deze themapagina verbindt kansdenken met andere manieren om naar risico te kijken. Om robuuste strategieën te kunnen ontwikkelen, juist als we niet weten wat er gaat gebeuren.

Kansdenken combineren met intuïtief denken vraagt van pensioenprofessionals inlevingsvermogen en de bereidheid om na te denken over gevolgen in plaats van kansen. Dat lukt door kansdenken te combineren met scenariodenken.

Zorg dat je voorbereid bent als het onberekenbare wél gebeurt.

  • Om de schaduwkanten van kansdenken buiten onze portfolio’s te houden, moeten we ze kennen en leren hoe we ermee om kunnen gaan. Experts Mark Petit, Pim van Diepen en Karin Pasha delen experimenten uit de psychologie die laten zien waar het denken in kansen mis kan gaan en waarom dat relevant is voor de dagelijkse praktijk van de pensioenprofessional.

  • Over de grote impact van kleine kansen en onwaarschijnlijke gebeurtenissen

    We weten dat sommige aspecten van de economie, zoals bijvoorbeeld financiële crises, van nature moeilijk te voorspellen zijn. Dit zijn gebeurtenissen waarbij veel verschillende factoren samenkomen. Kun je kansdenken toepassen in zulke complexe omgevingen? Deel 3 in onze serie over kansen, over de onbetrouwbaarheid van kansen.

Blijf op de hoogte met onze updates

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In ons privacy statement leggen we uit hoe we met je gegevens omgaan.