Direct naar content

Download de economische scenario’s 2018-2020

Aan de hand van stevige stress-scenario’s kunnen beleggers de robuustheid van hun portefeuille testen. De economische scenariostudie ‘Shaken, not stirred’ beschrijft vier mondiale scenario’s voor de periode 2018-2020, nu de economie opkrabbelt en alom optimisme heerst.

Jaarlijks stelt Cardano een scenariostudie op die, samen met ingrediënten als strategie, doelstellingen en pijn- en fijngrenzen, kan dienen als wapen tegen negatieve gevolgen van de geschetste toekomstbeelden.

De titel van de vijfde editie refereert aan de manier waarop James Bond zijn favoriete drankje gemixt wil zien, licht opsteller en hoofdeconoom van Cardano Thomas van Galen toe in het voorwoord van ‘Shaken, not stirred’. “Niet een beetje lafjes roeren maar goed schudden. Nu we na het crisismanagement van de afgelopen jaren de economie eindelijk weer zien opkrabbelen moeten we het advies van 007 ter harte nemen. De tijd is aangebroken om fundamentele maatschappelijke en economische problemen aan te pakken”, aldus Van Galen.

Vul je gegevens in om de whitepaper te downloaden:

Blijf op de hoogte met onze updates

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In ons privacy statement leggen we uit hoe we met je gegevens omgaan.