Direct naar content

Do you know Your Enemy Within?

Als pensioenfondsprofessional neem je beslissingen met grote maatschappelijke impact. Je brein is daarbij je belangrijkste kracht, maar ook je grootste bedreiging. Op deze themapagina gaan wij dieper in op deze materie. Het doel: jou en je bestuur helpen betere strategische beslissingen te nemen.

 

Aan de hand van interviews, video's en podcasts laten wij drie thought leaders op het gebied van besluitvorming aan het woord: neurowetenschapper Mariano Sigman, management-expert Margaret Heffernan en investeerder Ray Dalio. Zij waren te zien en te horen tijdens ons IMAGINE event 2019 op 3 april 2019.

 

Bekijk hier de sfeerimpressie:

 

  • Betere besluitvorming is als overleven op een zinkend schip

    Emoties zorgen ervoor dat we eigenaardige wezens worden. Dat heeft gevolgen voor je besluitvorming. Blijf dus nadenken, ook al lijkt de rede je te hebben verlaten. Dat is een van de adviezen van neurowetenschapper Mariano Sigman aan bestuurders.

  • In deze korte podcast gaat Mariano Sigman in op hoe ons brein werkt bij het maken van beslissingen. Hij legt daarbij uit dat die werking niet altijd even logisch is. Hierdoor zijn wij in staat rampzalige besluiten te nemen.

  • Succes is een slechte leermeester: we weten niet wat het ons leert

    Margaret Heffernan heeft een indrukwekkend cv als documentairemaker voor de BBC en columnist voor de Financial Times. Echte wereldfaam kreeg ze als best-selling auteur van managementboeken. In dit artikel geeft ze pensioenfondsbestuurders concrete tips om besluitvorming te verbeteren.

  • Het medicijn tegen te desastreuze gevolgen van groupthink in de bestuurskamer? Zorg voor diversiteit en organiseer tegenspraak. Margaret Heffernan legt in deze podcast uit waarom. Ook vertelt ze waarom unanieme beslissingen niet sterk zijn maar juist zwak.

Blijf op de hoogte met onze updates

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In ons privacy statement leggen we uit hoe we met je gegevens omgaan.