Skip to content

Cardano Groep

Cardano is opgericht in 2000. Ons doel is het creëren van een samenleving waarin het pensioeninkomen van alle mensen toereikend is voor een goede oude dag. Om dat doel te verwezenlijken helpen wij vooral pensioenfondsen hun financiële doelstellingen op een stabiele wijze te realiseren. Vanwege een complexe wereld waarin we vaak op irrationele manier grote beslissingen nemen, zetten wij het vermijden van gedragsmatige valkuilen bij besluitvorming centraal in onze aanpak.

Met 350 medewerkers implementeren wij risicomanagementoplossingen voor ruim 50 financiële instellingen. Tevens adviseren wij nog eens 300 instellingen. Wij beheren circa €27,5 miljard aan vermogen.

Man van de Renaissance

Girolamo CardanoGirolamo Cardano (1501 - 1576) is een van de meest kleurrijke en bijzondere persoonlijkheden in de geschiedenis van de wetenschap. Als veelzijdige geleerde droeg hij bij aan uiteenlopende wetenschappen zoals geneeskunde, filosofie, astronomie, geologie, theologie en wiskunde.

Cardano was ook een ongebruikelijke uitvinder. Zo bedacht hij de cardanaandrijving, kussens die allergische reacties verminderden (zeer vernieuwend voor die tijd) en het combinatieslot.

Hij is echter het meest bekend om zijn bijdrage aan de wiskunde. Zo kwam hij als eerste met oplossingen voor vierdegraadsvergelijkingen en met formules voor kansberekeningen. Deze basis voor het kwantificeren van risico's had directe invloed op de beginnende verzekeringsbranche.

Wij vernieuwen de financiële wereld door robuuste oplossingen te bieden op het gebied van beleggings- en risicomanagement.

Ondanks dat we in een onzekere wereld leven kunnen we een omgeving creëren waarin we ons doel binnen bepaalde grenzen zelf kunnen bepalen. Onzekerheid zal er altijd zijn, maar we kunnen de gevolgen van onzekere gebeurtenissen wel beperken. Dat was het denkbeeld van de Renaissance, van Girolamo Cardano en het is ook onze filosofie.