Skip to content

Cardano Groep

Cardano is in 2000 opgericht door Theo Kocken. Met als doel het creëren van een samenleving waarin ons financieel systeem het vermogen van mensen voor hun oude dag beschermt.

Kerncijfers

Op dit moment werken we met 350 collega’s aan die missie, verspreid over drie kantoren in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Voor vijftig pensioenfondsen en verzekeraars beschermen we ruim 120 miljard euro aan beleggingen en verplichtingen, en verhandelen wij jaarlijks ruim 120 miljard euro. Wij adviseren over circa €450 miljard en beheren circa €30 miljard aan vermogen.

Ondernemingen

Cardano Groep bestaat uit vier ondernemingen, elk met een eigen dienstverlening en marktsegment.

Cardano Nederland is in 2000 opgericht. In Nederland specialiseren wij ons in het implementeren van een risicoafdekkingsstrategie voor pensioenfondsen en verzekeraars. Met negentig medewerkers implementeren wij een afdekkingsstrategie voor wereldwijd vijftig instellingen waarvan twintig uit Nederland.

In 2007 is Cardano U.K. opgericht. In het Verenigd Koninkrijk bieden wij LDI- en fiduciaire managementdienstverlening aan pensioenfondsen aan. Met 120 collega’s werken we voor 25 pensioenfondsen.

Ga naar Cardano U.K.

In 2017 hebben wij Lincoln Pensions overgenomen. Met Lincoln Pensions adviseren we pensioenfondsen en sponsoren in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van ‘covenant risk’. Lincoln Pensions heeft 45 werknemers en heeft door de jaren heen meer dan 300 partijen geadviseerd.

Ga naar Lincoln Pensions

In 2019 hebben wij NOW: Pensions overgenomen. NOW: Pensions is in het Verenigd Koninkrijk de op twee na grootste aanbieder van beschikbaar-premie pensioen. We werken voor ruim 30.000 kleine werkgevers en meer dan 1,7 miljoen deelnemers.

Ga naar NOW: Pensions

Implementatie in Rotterdam

Alle executie- en operationele werkzaamheden voor onze Nederlandse en Britse klanten verzorgen we in Rotterdam.

Wie was Cardano?

Girolamo Cardano (1501 – 1576) is een van dGirolamo Cardanoe meest kleurrijke en bijzondere persoonlijkheden in de geschiedenis van de wetenschap. Als veelzijdige geleerde droeg hij bij aan uiteenlopende wetenschappen zoals geneeskunde, filosofie, astronomie, geologie, theologie en wiskunde.

Cardano was ook een ongebruikelijke uitvinder. Zo bedacht hij de cardanaandrijving, kussens die allergische reacties verminderden (zeer vernieuwend voor die tijd) en het combinatieslot.

Hij is echter het meest bekend om zijn bijdrage aan de wiskunde. Zo kwam hij als eerste met oplossingen voor vierdegraadsvergelijkingen en met formules voor kansberekeningen. Deze basis voor het kwantificeren van risico’s had directe invloed op de beginnende verzekeringsbranche.

Wij vernieuwen de financiële wereld door robuuste oplossingen te bieden op het gebied van beleggings- en risicomanagement.

Ondanks dat we in een onzekere wereld leven kunnen we een omgeving creëren waarin we ons doel binnen bepaalde grenzen zelf kunnen bepalen. Onzekerheid zal er altijd zijn, maar we kunnen de gevolgen van onzekere gebeurtenissen wel beperken. Dat was het denkbeeld van de Renaissance, van Girolamo Cardano en het is ook onze filosofie.