Skip to content

Duurzaam investeren

 •  
  Artikel

  Als investeerder maken we het verschil met real world impact

  Onze missie gaat verder dan het veiligstellen van een financieel goede oude dag voor mensen. We willen bijdragen aan een rechtvaardige, veilige samenleving op een gezonde planeet. Als investeerder en risicomanager kunnen we het verschil maken en real world impact realiseren. Daarvoor nemen we de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als uitgangspunt. Lees verder om te weten hoe wij dat aanpakken.

 •  
  Artikel

  Matchingportefeuille kan veel duurzamer, zonder in te leveren op rendement

  Niet eerder was het aanbod van groene (staats)obligaties zo groot en de EU brengt daarbovenop komende jaren 225 miljard euro aan groene obligaties op de markt ter financiering van het corona-steunfonds. Is dit hét moment om met deze producten je matchingportefeuille te verduurzamen?

 •  
  Podcast

  De risico's van klimaatverandering binnen je beslissingstraject

  Je mag nooit alleen maar uitgaan van modellen, omdat de werkelijkheid vele malen ingewikkelder is. Als er één gebied is waar dat voor geldt, dan is het wel klimaatverandering. Een complex onderwerp dat ook op de agenda van pensioenfondsen moet staan. Want het gaat dan over gevolgen die moeilijk te voorzien zijn voor de toekomst.

 •  
  artikel

  Hoe kunnen Pensioenfondsen ESG toepassen

  Derivaten zijn in het Verenigd Koninkrijk – net als in Nederland – een belangrijk onderdeel in de beleggingsstrategie van veel pensioenfondsen, maar het beoordelen ervan op basis van ESG-criteria staat nog vrijwel in de kinderschoenen.

 •  
  artikel

  Q1 2021

  Elk kwartaal geven we een beknopt overzicht van opvallende ontwikkelingen op het gebied van duurzaam investeren in de obligatiemarkt. Lees hier de belangrijkste in het eerste kwartaal van 2021.

 •  
  atikel

  Q4 2020

  Ons overzicht van opvallende ontwikkelingen in het vierde kwartaal 2020 op het gebied van duurzaam investeren in de obligatiemarkt.

 •  
  artikel

  Q3 2020

  Elk kwartaal geven we een beknopt overzicht van opvallende ontwikkelingen op het gebied van duurzaam investeren in de obligatiemarkt.