Direct naar inhoud

“Cardano en ACTIAM zijn ondernemend, innovatief en timmeren aan de weg”

“Cardano ACTIAM zijn ondernemende en innovatieve bedrijven dat flink aan de weg timmert. Dit is een mooi tijdstip om aan boord te komen.” Dat zegt Maureen Schlejen (53), per 1 juli 2022 Chief Commercial Officer en partner bij Cardano en ACTIAM. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het bundelen van de krachten van beide organisaties in een vernieuwde en verbeterde klantpropositie voor Nederlandse institutionele beleggers. Daarnaast wordt de ACTIAM-dienstverlening onder haar leiding aangeboden in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Al in de eerste contacten met Cardano en ACTIAM werd Maureen duidelijk dat het ondernemende organisaties zijn. “De dienstverlening is op meerdere vlakken uitgebreid. Er is een duidelijke ambitie, zo is recentelijk ACTIAM overgenomen en is een strategische verbintenis met HNPF aangegaan. De lijnen zijn kort en het management is besluitvaardig en zeer betrokken bij de business. Het is prettig dat de aandeelhouders er voor de langetermijn inzitten. Daarmee is er een duidelijke alignment met de klanten, die eveneens een lange-termijndoelstelling hebben”, zegt Maureen.

Breed aandachtsgebied

Zij beschikt over meer dan 25 jaar internationale ervaring in de financiële wereld. Zo ging zij na een langdurige carrière bij Robeco, onder meer in de functie van Head of Institutional Sales Benelux en Nordics, aan de slag bij NN Investment Partners als Hoofd Fiduciair Management, Institutional Clients en Global Client Servicing. In deze functie heeft zij het fiduciaire en institutionele klantenbestand verder uitgebouwd. Als CCO bij Cardano en ACTIAM heeft zij een breed aandachtsgebied. Ze is verantwoordelijk voor het uitbouwen van de positie van beide bedrijven en voor het aansturen van marketing, sales, relatiemanagement en het ontwikkelen van nieuwe proposities.

Innovatief en ondernemend

Maureen ziet haar nieuwe positie als een mooie en logische vervolgstap in haar carrière. “Cardano is een kwaliteitsnaam en biedt veel oplossingen voor een goede en toekomstbestendige klantbediening in risicomanagement, duurzaam beleggen en advisering. Ik zie veel kansen in de combinatie daarvan, zeker met de recente toevoeging van ACTIAM. Als vermogensbeheerder met een lange staat van dienst in duurzaam en impactbeleggen past ACTIAM daar heel goed bij.”

Slimme en nieuwsgierige mensen

Een andere belangrijke afweging voor Maureen is de bedrijfscultuur bij Cardano en ACTIAM. “Voor mij zijn mensen erg belangrijk. Er werken slimme en nieuwsgierige mensen die het vanuit hun passie goed willen doen voor hun klanten. Zij hebben een open cultuur die mij erg aanspreekt. De communicatie is Rotterdams duidelijk en de mensen challengen elkaar om er beter van te worden. In de missie van Cardano Groep heet dat een pioniersgeest. Ook is er een aansprekende visie op diversiteit en inclusiviteit. Dit thema ligt mij nauw aan het hart en is zeer actueel is in de Nederlandse maatschappij.”